Lærlingetiltag: Young Mechanics CLUB

AutoMester har som de første lanceret en eksklusiv klub for deres lærlinge, hvor de unge får faglige og sociale events samt et online forum, hvor de kan danne netværk på tværs af landet.

Det er vigtigt at investere i fremtidens mekanikere. Som landets største kæde af frie værksteder har AutoMester som de første lanceret en eksklusiv klub for deres lærlinge, hvor de unge kan få et netværk ud over det sædvanlige. Denne klub og netværk hedder Young Mechanics CLUB og her inviteres alle lærlinge i AutoMester kæden bl.a. til store årlige events. De unge får også et forum til at ytre sig i via en lukket Facebook gruppe, hvor der vil være information, konkurrencer og ikke mindst mulighed for dialog med hinanden. Gruppen er et inspirationsrum og et forum, hvor de kan kommunikere med hinanden på deres egne præmisser og hvor de unge lærlinge kan opbygge et stort netværk, der kan følge dem i deres videre karriere.

Ofte går de unge lærlinge alene på et værksted med 1-2 ældre svende og savner måske det sociale netværk, man som ung ellers har på en uddannelse. AutoMester vil derfor hjælpe dem med at skabe bånd og netværk på tværs af hele kæden, der med sine mere end 400 værksteder, har mange lærlinge ansat.
De årlige events sammensættes derfor med det formål at skabe både faglige og sociale oplevelser, der skal være starten på et fællesskab for de unge mekanikerlærlinge.

Det første Young Mechanics CLUB event blev afholdt i 2021. Her fik lærlingene en udbytterig dag, der bl.a. bød på gokart ræs samt foredrag med racerkøreren John Nielsen, der var Danmarks første Le Mans vinder. Desuden fik de et fagligt boost med testkørsel og performancemåling af el-biler og ikke mindst muligheden for at skabe venskaber på tværs af landet. I 2022 blev der afholdt et endnu større arrangement på Egeskov Slot på Fyn, hvor mere end 100 lærlinge deltog. Der var fart over feltet med konkurrencer på både Veteranmuseet og Falck Museet samt foredrag og underholdning med mændene bag Youtube-kanalen, High On Cars, der er særligt populære blandt bilentusiaster.

AutoMester har i år indgået et samarbejde med Skjern Tekniske Skole, hvor der laves hold for kædens lærlinge på en decideret AutoMester lærlingeuddannelse. Med dette tiltag støtter AutoMester op omkring lærlingenes kamp for en bedre kvalitet i deres uddannelse. Skolen deltog også ved årets event med en række faglige opgaver, der både testede de unges viden og hurtighed. Dagen igennem var der desuden mulighed for at boltre sig i Egeskov Slots spektakulære udendørsfaciliteter, der blandt andet også bød på Danmarks største labyrint. De unge både samarbejdede med og konkurrerede mod hinanden og dagen blev afsluttet med præmieoverrækkelse.

Faglige og sociale events bliver en tilbagevendende begivenhed i Young Mechanics CLUB, hvor lærlingene kommer til at møde spændende mennesker fra bilverdenen, får faglig inspiration og kan netværke med andre lærlinge.
Yderligere er én af værkstedernes store udfordringer at kunne skaffe lærlinge – det har vi lyttet til, så AutoMester nu er blevet en del af en helt ny rekrutteringsside for bl.a. lærlinge, hvor man hjælper de lokale værksteder med jobopslag og markedsføring af disse.

Young Mechanics CLUB en meget vigtig investering for AutoMester og initiativet er taget for at gøre det mere attraktivt at uddanne sig i autobranchen og hjælpe med at skabe netværk blandt de unge. Vi vil hermed indstille dette tiltag i kategorien Årets Tiltag ved Auto Awards 2022.

Følgende er vedlagt i.f.m indstillingen:

https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/9ae/5be/4e-/original/Alle_l%C3%A6rlinge_YMC_event_2022.jpg?1660721949

https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/9c8/8ed/7e-/original/Samling_indenfor_1.JPG?1660721949

https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/315/4fe/e3-/original/L%C3%A6rlingel%C3%A6ring.jpg?1660721949

På nedenstående link kan du se mere:
https://automester.dk/om-automester/young-mechanics-club

Se film: