Bosch Car Service lærlingeuddannelsen – nye generationer med høj faglighed til autobranchen

Bosch Car Service har som den første kæde lanceret en specifik uddannelse for lærlinge.
Ved at uddanne nye talenter, sættes der fokus på faget og skabes opmærksomhed om autobranchen.

For 5 år siden startede et unikt samarbejde mellem Bosch Car Service og UCRS Skjern Tekniske Skole (vinder af Auto Awards Årets Uddannelse 2021). I august nåede samarbejdet sin første milepæl: Hold 1 er færdig med 17 nyudklækkede Bosch Car Service-svende.

Bosch Car Service lærlingeuddannelse er den første af sin slags i Danmark. Den studerende kan tage sin uddannelse som personvognsmekaniker og samtidig påbegynde en uddannelse som Bosch systemtekniker. Det stiller den studerende meget stærkere som færdiguddannet og det hæver det faglige niveau for de nye generationer af mekanikere og systemteknikere i landet. Det giver et stærkt netværk over hele landet og er med til at fastholde de unge i autobranchen.

Lærlingeuddannelsen består af mange elementer. Indlæringskurven er stejl men det høje faglige niveau styrker studiefællesskabet. Udover den unikke viden de tilegner sig sammen under uddannelsen, kommer de studerende til Bosch Car Service i Tyskland på studietur. Som færdig Bosch Car Service-svende bliver man en del af et unikt netværk.

Men ikke alle bliver optaget på uddannelsen. Bosch Car Service udvælger nøje kvalificerede kandidater fra landets Bosch Car Service værksteder som tilbydes den unikke uddannelse. Det er første gang, at en fri værkstedskæde lancerer en specifik uddannelse for lærlinge og det er et tiltag, der skal tiltrække unge mennesker til faget, sikre at vi udvikler de bedste lærlinge og skabe opmærksomhed om autobranchen.

Bosch Car Services investering i lærlingeuddannelsen er en del af det samfundsansvar der er vigtigt at tage som markant spiller i autobranchen. Det detaljerede kendskab i Bosch Car Service diagnosticering og service som de studerende får under uddannelsen, er samtidig en del af fastholdelsesstrategien, så talenterne knyttes tættere til Bosch Car Services mange værksteder landet over. Lærlingeuddannelsen er allerede en succes. Der er stor efterspørgsel på de nyuddannede fra Hold 1, der er 14 af dem som er fortsat i Bosch Car Service kæden og Bosch har allerede udvidet uddannelsen, så der starter 2 hold om året i stedet for kun 1.

At tilbyde et unikt uddannelsesforløb til unge og dygtiggøre kommende generationer af mekanikere og systemteknikere til autobranchen mener vi er Årets Tiltag 2022.

Følgende er vedlagt indstillingen: https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/84e/9d4/8f-/original/BoschCarService_AutoAwards_A%CC%8Aretstiltag.jpg?1662727938