Juridisk Håndbog for bilforhandlere

Bogen Juridisk Håndbog for bilforhandlerguider guider sælgeren igennem alle salgets facetter – alt med sigte på, at der ikke skal bruges til og kræfter på opslidende tvister med køberen efterfølgende.

Juridisk Håndbog for bilforhandlere tager som eneste bog på markedet udgangspunkt i bilforhandleres dagligdag og udfordringer. Bogen hjælper med reglerne efter at den nye købelov er trådt i kraft, og med den er det klart, hvad man skal – og ikke skal gøre – ved bilsalg. Dermed er bogen med til at skabe et godt fundament for den gode handel, som kommer hele branchen til gode.
”Bogen startede som et ønske om at lave en kort, vejledende kommentar til de ændringer i købeloven, der kom ved årsskiftet 2021/2022. Men det viste sig hurtigt, at hvis jeg skulle skrive sådan en vejledning, så burde jeg også lave en vejledning om mange andre af de juridiske aspekter i en bilhandel, da en sådan ikke fandtes. Derfor endte jeg med at skrive en samlet juridisk håndbog”, siger Johanne Berner Hansen.
I bogen gennemgår Johanne Berner Hansen købeloven detaljeret – inklusiv de ændringer, der trådte i kraft 1. januar 2022.
Johanne Berner Hansen kommer i sin gennemgang med mange eksempler på bilhandler, der er endt i retten eller Ankenævn for biler og afgørelserne på disse. Dermed bliver det nemt at forstå de faldgruber, som kan være ved en bilhandel, og man bliver som forhandler bedre rustet til at sikre en god handel for både sig selv og for kunden.

Bogen er skrevet af en ekspert i biljura. Mange kender i forvejen Johanne Berner Hansen, da hun er juridisk chef i Dansk Bilbrancheråd, advokat med møderet for Landsretten og managing partner i Din Biladvokat.
Hun har mere end ti års specialiseret erfaring indenfor biljura, og det er på grund af den viden, at hun har skrevet ”Juridisk håndbog”.

Bogens opbygning
Bogen består af fem overordnende dele
•Del 1: Generelle betragtninger
•Del 2: Typer af køb
•Del 3: Forskellige former for mangler og bevisbyrde
•Del 4: Forbrugernes rettigheder i form af mangelsbeføjelser og reklamation
•Del 5: Enden på det hele – tvistløsning og afslutning
Under hver del er der uddybende kapitler og for at gøre emnerne overskuelige og letlæselige, så er bogen opbygget med løbende opsummerings-afsnit, tips- og tricks-afsnit, ikoner der markerer de forskellige informationstyper samt en afsluttende tjekliste og sider til egne noter. Bogen er altså et stærkt redskab for alle i branchen, som ønsker den gode handel. Det er en nyskabende bog, da den er tiltænkt bilsælgere og dermed specifikt målrettet branchen.

Hvis du ønsker at se materialet i et større format kan du klikke på de forskellige links:
https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/c90/32f/da-/original/Sk%C3%A6rmbillede_af_cover_pdf.JPG?1662464626

https://goodiepackcom.s3.amazonaws.com/answers/files/e6b/91e/f8-/original/3P8A0088.JPG?1662464626

På nedenstående link kan du se mere:
https://dbr.dk/nyheder/ny-bog-juridisk-haandbog-for-bilforhandlere